Chaussésten - brosten

Kategorier

Italiensk granit chaussésten og brosten. Hånd sorterede flade græske pigsten.

Klik på billederne for at vælge den stentype du ønsker. Ved hvert enkelt produkt er et GALLERI med billeder til inspiration.

Viser alle 3 resultater

Chaussésten

Vores chaussésten og brosten er kløvede sten, som vi importer fra Øst- og Sydeuropa.

Pigsten:

Vor pigsten kommer fra Grækenland, hvor de hånd sorteres, så det kun er de mest flade sten der bruges. Det gør det letter at lave et flot resultat med en jævn overflade.

Anvendelse:
Med pigsten er det let at lav en smuk sti i haven. En helt unik terrassen, et smukt gulv i orangerier eller i bål hytten. Som pynte sten også langs husets facade eller som belægning på gårdspladsen.

 

Kan man selv lægge pigsten.

Det korte svar er ja.
Man skal ikke gøre det mere kompliceret end det er.
Der er jo forskel på om man skal lave en vej med tung trafik eller det er en gangsti eller terrasse med pigsten man skal lave.

FORARBEJDET
Er det et større anlæg hvor der er trafik, skal der først fjernes 30 cm jord. Derefter lægges et lag stabilgrus, som skal vibreres med en pladevibrator. Så lægger man et lag grus, der også skal vibreres, og så kan man gå i gang med at lægge sine pigstenene.

MEN MEN, hvis det er en gangsti, en mindre terrasse eller lignende, så kan man godt springe over hvor gærdet er lavest. Der skal naturligvis graves jord af, men 20 cm kan godt gøre det.
Og så fylde man op med almindelige grus som så vibreres. Har man ikke mulighed for at vibrer gruset, så kan man stampe det ved at går frem og tilbage over gruset mange gange med museskridt.
Hvorefter man vander det grundigt med masser af vand fra vandslangen, så gruset falder sammen. Så er man klar til at afrette gruset.

LÆGNINGEN
Pigsten er forskellige i størrelse så det som at lægge et puslespil. Det er vigtigt at man har mange sten at vælge imellem. Derfor er det en god ide at tømme pallen og sprede stenene ud, så giver det et bedre overblik når man sortere og lægge stenene. Der skal også tilføjes og fjernes grus efterhånden som pigstenene bliver lagt.
Det er en god ide at bruge et vaterpas, så man sikre at man får hældning væk fra murene mm.

Fuger
Det kan anbefales at bruge stenmel. Der skulle kunne “pakke” sig hårdere end alm. Sand, så ukrudt for sværere ved at vokse i fugerne.

Scroll til toppen

Ønsker du at modtage seneste nyt fra sten-design.dk?

Tilmeld dig nyhedsbrevet nedenfor

Vi bruger cookies for at kunne give dig den bedste oplevelse. Ved at bruge vores side accepterer du brugen af cookies.